Молдова дозволила своїм військовим їхати на Rapid Trident в Україну

Молдова дозволила своїм військовим їхати на Rapid Trident в Україну

Укрінформ
Уряд Республіки Молдова дозволив військовослужбовцям Національної армії взяти участь у військових навчаннях "Rapid Trident-2017", що відбудуться в Україні з 7 по 23 вересня.

Відповідну постанову було затверджено на засіданні уряду, яке відбулося в середу вранці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Глава держави заборонив молдавському військовому контингенту брати участь у навчаннях в Україні. Не можу зрозуміти, якими аргументами керувався президент для прийняття такого рішення. Не думаю, що хтось зацікавлений у тому, щоб у нас була слабка армія. Нам необхідно включити до порядку денного уряду окрему постанову про участь молдавських військовослужбовців у військових навчаннях на території України", - заявив прем'єр Павло Філіпп.

Глава молдавського уряду підкреслив при цьому, що фінансові кошти для участі молдавських військовослужбовців в міжнародних навчаннях за межами країни надані зовнішніми партнерами.

Читайте також: Додон заборонив молдавським військовим їхати на навчання в Україну

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент Молдови Ігор Додон заборонив військовослужбовцям Національної армії брати участь у військових навчаннях в Україні.

Раніше президент заборонив молдавським військовослужбовцям брати участь в міжнародних навчаннях, які проводились на території військового полігону Смирдан у Румунії.

За даними Міністерства оборони Молдови, у військових навчаннях в Україні візьмуть участь 57 молдавських військовослужбовців.

Молдавські військовослужбовці постійно, починаючи з 1996 року, беруть участь у навчаннях "Rapid Trident".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-