Штати розглядатимуть торгівлю з КНДР як допомогу її ядерним намірам - Гейлі

Штати розглядатимуть торгівлю з КНДР як допомогу її ядерним намірам - Гейлі

Укрінформ
Будь-яка торгівля із Північною Кореєю розглядатиметься США як допомога незаконним ядерним прагненням Пхеньяну.

Про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявила постійний представник США у цій міжнародній організації Ніккі Гейлі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця криза виходить за межі ООН. США розглядатимуть кожну державу, яка веде підприємницьку діяльність із Північною Кореєю, як країну, що допомагає безрозсудним та небезпечним ядерним намірам", - сказала Гейлі.

На її переконання, рішучість у протидії загрозам КНДР треба посилити і на рівні Ради Безпеки ООН. "Час для напівзаходів у Раді Безпеки минув. Прийшов час для застосування усіх наших дипломатичних методів, поки ще не пізно", - наголосила дипломат.

За її словами, намагання словесно переконати Північну Корею відмовитися від своїх загрозливих ядерних амбіцій провалилися. "Члени Ради Безпеки, безсумнівно, закличуть до повернення за стіл перемовин, але ми вже брали участь у багатьох прямих та багатосторонніх перемовинах із північнокорейським режимом, які кожного разу не приводили до результату", - зазначила Гейлі.

Читайте також: Кім Чен Ин марить війною - представник США в ООН

Як відомо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Штати розглядають варіант припинення торговельних відносин з країнами, які ведуть бізнес із КНДР, аби врегулювати ситуацію на Корейському півострові. Трамп заявив про це після того, як Північна Корея повідомила про успішне випробування водневої бомби. За день до цього, 2 вересня, Північна Корея оголосила про створення боєголовки з термоядерним зарядом, призначеної для установки на нещодавно розроблену міжконтинентальну балістичну ракету.

Фото: Ron Sachs/Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-