Меркель прокоментувала своє рішення дворічної давнини щодо біженців

Меркель прокоментувала своє рішення дворічної давнини щодо біженців

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель, яка балотується на четвертий термін, впевнена, що правильно вчинила рівно 2 роки тому, пустивши сотні тисяч біженців в Німеччину, і наполягла на угоді з Туреччиною.

Про це вона заявила у неділю ввечері в ході першої і єдиної теледуелі зі своїм конкурентом, лідером Соціал-демократичної партії Німеччини Мартіном Шульцем, яку транслювали 4 телеканали країни – ARD, ZDF, RTL Sat 1, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Я стою на позиції своїх рішень. Це було правильно... Я не вважаю це (біженців) загрозою, але дуже великою задачею», - заявила Меркель.

Вона нагадала, в яких умовах прийняла рішення пустити всіх хто шукає притулку, про позицію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана , за те що у неї «була нульова надія», що він змінить своє рішення блокувати людей. Меркель підкреслила, що Німеччина повинна була реагувати, але уточнила, що минулі 2 роки навчили розуміння того, що не всіх треба приймати в Німеччині і пообіцяла, що драматична ситуація не повториться.

Читайте також: Меркель: Шредер підриває санкції проти Росії

Лідер Християнсько-демократичного союзу також заступилася за угоду між ЄС і Туреччиною  щодо біженців, за що «отримала величезну кількість критики». «Але я як і раніше вважаю його правильним», - підкреслила вона.

Найважливішим на роки вперед Меркель вважає боротьбу з причинами міграції, надаючи допомогу країнам Африки та Азії.

Мартін Шульц дорікнув суперницю у тому, що вона недостатньо заангажувала європейські країни для вирішення проблеми, заявивши, що треба було в першу чергу виробити спільне рішення проблеми в рамках Європейського Союзу. Він прогнозує, що інтеграція мігрантів займе більше часу, ніж передбачалося. «Мільйон чоловік за короткий час неможливо інтегрувати», - сказав лідер СДПН.

Нагадаємо, вибори до бундестагу відбудуться 24 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-