США розконсервували стратегічні запаси нафти

США розконсервували стратегічні запаси нафти

Укрінформ
Аби подолати дефіцит пального, що виник унаслідок спровокованого ураганом «Харві» затоплення нафтопереробних заводів на півдні США, влада вирішила відкрити стратегічні резерви нафти.

Про це повідомляє Reuters.

«У першому відкритті резервів з часу урагану Ісак у 2012 році, до нафтопереробного заводу Phillips 66 в штаті Луїзіана буде надіслано дві термінові поставки 500 тис барелів нафти», - йдеться у матеріалі.

Цей крок покликаний зупинити швидке зростання цін на пальне, що спостерігається по всім Штатам. Однак, 1 млн барелів нафти – дуже малий обсяг у порівнянні із 20 млн, які споживаються у США щодня.

Водночас, у Білому домі не виключили, повторні відкриття резервів. «Ми спокійно зробимо ще поставку, надавши додатковий ресурс», - сказав радник президента США Дональда Трампа Том Боссерт.

Читайте також: Влада Техасу уточнила суму збитків, завдану ураганом "Харві"

Як відомо, стратегічні резерви нафти були сформовані у США на початку 1970-их після того, як арабське нафтове ембарго спровокувало паніку серед споживачів. Резерви містять 679 млн барелів нафти, що достатньо для повного та безперебійного забезпечення усіх паливних потреб США протягом 33 днів. Ці величезні запаси зберігаються у підземних сховищах на узбережжях штату Техас й Луїзіана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-