Польща на місяць обмежить польоти над кордоном з РФ та Білоруссю

Польща на місяць обмежить польоти над кордоном з РФ та Білоруссю

Укрінформ
Польща з 1 по 30 вересня обмежить повітряний рух для цивільних літаків на північному сході і сході країни, поблизу кордонів з Росією та Білоруссю.

Про це в четвер поінформував прес-секретар оперативного командування родів ЗС Польщі Пьотр Валатек, передає власний кореспондент Укрінформу.

“За поданням командувача оперативним командуванням запроваджено чотири зони обмеження польотів, що має відношення до дій Збройних сил спільно з Прикордонною службою. Обмеження мають створити умови для безпечного виконання польотів у цьому районі державною авіацією”,- заявив Валатек.

Він додав, шо решта причин обмеження польотів має таємний характер.

Район обмеження польотів  - 30 км від кордону у глибину країни до висоти 2000 метрів. Заборона діятиме від 1 до 30 вересня.

Читайте також: Літак ДСНС допоможе гасити пожежі в Грузії

За словами Валатека, заборона загалом не стосуватиметься пасажирських літаків чи повітряних суден рятувальної авіації. В основному, це стосуватиметься невеликих спортивних і приватних літаків.

Як повідомив Укрінформу польський експерт, заступник голови виконавчої Ради Євроатлантичного товариства у Варшаві Єжи Марія Новак, це обмеження однозначно має відношення до російсько-білоруських навчань “Запад-2017”, які відбудуться 14-20 вересня, і є одним з превентивних засобів захисту від можливих провокацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-