Франкфурт готується до наймасштабнішої евакуації в післявоєнній історії

Франкфурт готується до наймасштабнішої евакуації в післявоєнній історії

Укрінформ
Франкфурт-на-Майні готується до операції зі знешкодження авіаційної бомби часів Другої світової війни, що потребує евакуації 60 тисяч осіб.

Про це повідомляє місцеве видання Hessenschau.

«Вранці неділі 60 тисяч чоловік повинні будуть звільнити свої квартири. Це буде, мабуть, найбільш масова евакуація в німецькій повоєнній історії», - інформує ЗМІ.

Читайте також: В Орегоні через лісові пожежі евакуюють мешканців

Британська бомба вагою 1,8 тонн була виявлена у вівторок на будівельному майданчику в західній частині міста недалеко від студентського кампусу. Зараз вона, як стверджує поліція, не представляє небезпеки. Тому вирішено проводити операцію по знешкодженню у вихідні.

Звільнити будинки з ранку неділі попросили місцевих жителів в радіусі 1,5 км від місця подій. Це 60 тисяч осіб. Крім того, в «забороненій зоні» знаходиться відділення Deutsche Bundesbank, лікарня та шпиталь, управління поліції, Радіо Гессен.

"Чи буде порушено при цьому повітряне сполучення в найбільшому німецькому аеропорту, залежить від напрямку і сили вітру. Якщо вітер буде західний - таке не виключено", - кажуть пожежники.

Читайте також: Аеропорт Тегель в Берліні закрили через бомбу часів Другої світової

Як раніше повідомляв Укрінформ, наприкінці 2016 року в Аугсбурзі під час операції зі знешкодження бомби було евакуйовано 54 тисячі осіб. А в травні цього року в Ганновері – 50 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-