Вбивство на

Вбивство на "Наутилусі": поліція Данії шукатиме приховані відсіки на субмарині

Укрінформ
Данська поліція планує просканувати підводний човен "Наутилус", на борту якого загинула шведська журналістка Кім Валль, з метою виявлення прихованих відсіків.

Про це повідомляє The Local.

"Сканування проводиться на підставі різної інформації про можливі порожнини на підводних човнах загалом, а також конкретно на "Наутилусі", - заявили в поліції.

Як зазначається, при цьому буде використана технологія данської податкової агенції Skat. Для дослідження підводного човна використають сканери, за допомогою яких податкові органи зазвичай перевіряють контейнери з метою виявлення контрабанди.

Читайте також: У Копенгагені знайшли тіло, імовірно, зниклої журналістки

"Ми шукаємо докази злочину, а також потенційне знаряддя злочину тощо. Ми підкреслюємо, що сканування проводиться, щоб виключити наявність неперевірених відсіків, а не на основі конкретних підозр", - заявили у поліції.

Повідомляється, що триває пошук частин тіла журналістки за допомогою шведських пошукових собак, які навчені шукати у воді. Пошуки з літака не дали жодних результатів.

Як відомо, 30-річну Кім Валль востаннє бачили 10 серпня, коли вона сідала на побудований Петером Мадсеном підводний човен. Коли 11 серпня журналістка не вийшла на зв'язок з сім'єю, родичі повідомили до служби порятунку на морі, але пошуки жінки не дали результату.

Мадсен спочатку заявляв, що висадив Валь, після чого на його підводному човні сталася аварія, субмарина затонула, але йому вдалося врятуватися. Проте поліція все одно затримала його.

Згодом інженер змінив свідчення, заявивши, що журналістка загинула внаслідок аварії на підводному човні і він поховав її тіло в морі. Характер же ушкоджень на підводному човні дозволяє зробити висновок, що затопили його спеціально.

Було організовано пошуки, і незабаром знайшли обезголовлений торс - його винесло на берег. Аналіз ДНК встановив, що останки належать зниклій журналістці.

Винахідникові Мадсену пред'явлено обвинувачення в умисному вбивстві Кім Валль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-