У Копенгагені знайшли тіло, імовірно, зниклої журналістки

У Копенгагені знайшли тіло, імовірно, зниклої журналістки

Укрінформ
У прибережних водах Копенгагена знайшли жіноче тіло без голови і кінцівок, проте поліція не квапиться пов'язувати це з нещодавнім зникненням журналістки Кім Волл, яку востаннє бачили на підводному човні винахідника Петера Мадсена ввечері 10 серпня.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Зрозуміло, що поліція, як і ЗМІ і всі інші, припускають, що останки належать Кім Волл, але зараз ще рано щось стверджувати", - сказав представник поліції Копенгагена Йєнс Моллер. 

У понеділок 46-річний Петер Мадсен заявив на суді, що Волл загинула в результаті нещасного випадку і він "поховав" її в морі - кинув тіло загиблої в море в бухті Коге на південь від Копенгагена. У пошуках задіяні водолази, вертольоти і рятувальні судна, які з п'ятниці прочісують маршрут підводного човна.

За інформацією поліції, велосипедист знайшов жіноче тіло, у якого відсутні руки, ноги і голова, на березі у районі пошуків Кім Волл. Нині водолази оглядають морську територію навколо цього місця.

Мадсену пред'явили звинувачення у ненавмисному вбивстві. Його адвокат Бетіна Хальден Енгмарк заявила, що її клієнт не визнає себе винним. За її словами, він давав свідчення поліції, і частина цієї інформації тепер з'явилася в пресі.

"Мій клієнт ні в чому не зізнається, мій клієнт не визнає себе винним", - підкреслила вона.

Розгляд справи в суді проходить за закритими дверима, проте свідчення Мадсена стали надбанням громадськості після запиту захисту і звинувачення. У повідомленні поліції також ідеться, що влада відстежила маршрут субмарини через бухту Коге і протоку Ересунн.

Наразі виявлені останки відправили на судмедекспертизу.

Читайте також: Справа данського винахідника: журналістки на субмарині не знайшли

30-річна Кім Волл працювала у Нью-Йорку журналістом-фрілансером і писала для газет New York Times, Guardian, а також для журналу Vice.

Журналістка готувала матеріал про Петера Мадсена і його "Наутілус", який деякий час вважався найбільшим приватним підводним човном у світі. Передбачалося, що поїздка Волл буде короткою, проте вранці в п'ятницю друг журналістки повідомив про її зникнення. Відтоді жінку не можуть знайти.

Раніше Мадсен стверджував, що висадив журналістку на одному з островів в околицях Копенгагена перед катастрофою субмарини, яка сталася ввечері 10 серпня. Йому самому вдалося врятуватися, але обставини аварії корабля невідомі. Відразу після затримання Мадсен говорив, що її спричинила невелика проблема в баластному відсіку. Човен затонув стрімко, і нічого не можна було вдіяти.

Згодом данська поліція заявила, що підводний човен затопили навмисно. Однак у поліції не уточнили, чому зробили такий висновок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-