Трамп підписав перше помилування - “найсуворішого шерифа Америки”

Трамп підписав перше помилування - “найсуворішого шерифа Америки”

Укрінформ
Першим помилуваним президентом Трампом став його політичний союзник.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Президент Дональд Трамп помилував Джо Арпайо, свого політичного союзника, який називав себе "найсуворішим шерифом Америки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Арпайо довгий час був шерифом округу Марікопа, штат Аризона, і став відомим суворим ставленням до правопорушників, яким він заборонив пити чай і каву, "полюванням" на нелегальних іммігрантів і прагненням перевірити автентичність свідоцтва про народження президента Обами. Під час виборчої кампанії 85-річний Арпайо виступав на підтримку кандидатури Трампа.

Дії Арпайо неодноразово піддавалися критиці і визнавалися такими, що суперечать закону.

Читайте також: ФБР вивчить можливу роль Флінна в публікації листів Клінтон

Трамп помилував Арпайо майже через місяць після того, як суд визнав його винним у «расовому профайлінгу» - підлеглі шерифа затримували людей, яких вважали нелегальними іммігрантами, грунтуючись виключно на їх зовнішньому вигляді. Результатом стало затримання громадянина Мексики, який легально прибув у США, не вчинив правопорушень, але провів за гратами 9 годин. Затриманий подав позов до суду, до нього приєдналися й інші жертви політики Арпайо. Арпайо очікував вироку, він міг бути засуджений до позбавлення волі строком на 6 місяців.

На помилування Арпайо відреагував сенатор від штату Аризона Джон Маккейн. У своєму Twitter впливовий законодавець написав, що помилування Арпайо президентом США підриває твердження Трампа про свою повагу до верховенства права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-