Шидло назвала заяву Макрона про самоізоляцію Варшави

Шидло назвала заяву Макрона про самоізоляцію Варшави "зарозумілою"

Укрінформ
Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло відповіла на критику президента Франції Еммануеля Макрона на адресу польського уряду, назвавши його коментарі щодо самоізоляції Польщі "зарозумілими".

Про це повідомляє Reuters

"Я раджу президенту (Макрону - ред.) бути більш примирливим. ... Можливо, його зарозумілі коментарі є результатом відсутності (політичного) досвіду", - сказала Шидло.

Вона порадила Макрону зосередитися на справах своєї власної країни, щоб досягти тих самих економічних результатів і такого ж рівня безпеки для французьких громадян, як той, що Польща гарантує своїм громадянам.

Читайте також: У Туска “є питання” щодо майбутнього Польщі в ЄС

Шидло також додала, що Макрон, який нещодавно звинуватив уряд Польщі у відкиданні цінностей ЄС, також "не визначатиме майбутнього Європи", оскільки воно буде сформоване всіма країнами-учасницями блоку.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон прокоментував неготовність Польщі до компромісів у питанні щодо трудових мігрантів в ЄС, заявивши, що Варшава суперечить демократичним цінностям блоку, рухається в напрямку самоізоляції і не зможе визначити майбутнє Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-