Режим СРСР піддав незчисленну кількість людей нечуваним звірствам - Трюдо

Режим СРСР піддав незчисленну кількість людей нечуваним звірствам - Трюдо

Укрінформ
Радянський та нацистський режими чинили масові злочини, а їх співпраця призвела до загибелі та страждань величезної кількості людей.

На цьому наголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у річницю підписання пакту Молотова-Ріббентропа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протягом наступних після укладення пакту років радянський та нацистський режими здійснили наступ на національні та особисті свободи по всій Європі. Вони позбавили мільйони людей життів та засобів до існування й піддали незчисленну кількість чоловіків, жінок та дітей нечуваним звірствам», - сказав Трюдо

Він додав, що багато жертв тих кривавих режимів мусили тікати з дому, шукаючи притулку. «Історії їх життя підкреслюють важливість універсальних прав людини та нагадують нам про вразливість свободи», - зазначив глава уряду Канади.

Читайте також: Посол України у річницю окупації Чехії: Росія лише вдосконалила радянські методи

Трюдо також закликав відстоювати права людини, принципи демократії та справедливості. «Ми всі поділяємо відповідальність за просування та захист прав людини, свободи й демократії. Ми повинні поважати внутрішню гідність кожної людської істоти й протистояти тим, хто прагне знецінити людяність інших», - наголосив він.

Як відомо, Європейський день пам'яті жертв сталінізму та нацизму відзначається щорічно 23 серпня у день підписання пакту Молотова-Ріббентропа в 1939 році, що розділив Європу на дві сфери інтересів за допомогою секретних додаткових протоколів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-