ЄС вшановує пам'ять жертв сталінського та гітлерівського режимів

ЄС вшановує пам'ять жертв сталінського та гітлерівського режимів

Укрінформ
У Євросоюзі наголошують на неприпустимості у сучасній Європі проявів авторитарних і тоталітарних ідеологій, що є джерелами екстремізму та націоналізму.

Про це йдеться у заяві Єврокомісії, оприлюдненій у середу з нагоди загальноєвропейського Дня пам’яті жертв тоталітарних і авторитарних режимів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми пам'ятаємо про жертви цих режимів та вкотре наголошуємо на несприйнятті ідеології, на якій вони тримаються. Тоталітарні режими в Європі обмежують свободи людей, порушують їхні права, та роблять мільйони звичайних громадян жертвами своєї ідеології", - наголошується у заяві.

Читайте також: МЗС Польщі відповіло Росії на звинувачення в демонтажі радянських пам'ятників

Як зазначається, слова екстремізму, націоналізму, ксенофобії та ненависті все ще можна почути у Європі.

"Ми тверді у захисті демократії, верховенства права та основоположних прав в Європі та у світі. В Євросоюзі немає місця екстремізму, нетолерантності та гнобленню", - запевнили в ЄС.

Як відомо, загальноєвропейський День пам’яті жертв тоталітарних та авторитарних режимів відзначається саме 23 серпня, коли у 1939 році був підписаний пакт Молотова-Ріббентропа, яким Сталін і Гітлер поділили сфери впливу у Європі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-