Мирні жителі тисячами тікають з іракського Таль-Афара - ООН

Мирні жителі тисячами тікають з іракського Таль-Афара - ООН

Укрінформ
Більше 30 тисяч цивільних осіб вже залишили іракський Таль-Афар, де сили безпеки Іраку ведуть операцію зі звільнення міста від ІДІЛ.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Гуманітарний координатор ООН в Іраку Ліз Гранде попередила, що виїзд жителів триватиме. Сім'ям доводиться йти по 10-20 годин по страшній спеці, щоб дістатися до пунктів збору. За словами Гранде люди, які прибувають туди, виснажені і зневоднені", - йдеться в повідомленні.

В ООН не знають точно, скільки мирних громадян ще залишилося в Таль-Афарі, але готуються прийняти протягом найближчих тижнів кілька тисяч людей. За повідомленнями, в самому місті закінчується продовольство і вода.

Гранде закликала воюючі сторони зробити все, для того щоб уникнути жертв серед цивільного населення.

Відзначається, що уряд разом з гуманітарними організаціями надає підтримку тим, хто дістався до центрів збору, пунктів надання надзвичайної допомоги і таборів. Однак фінансування гуманітарних операцій відстає від потреб. На сьогодні отримано лише 50 відсотків коштів, передбачених гуманітарним планом для Іраку.

"Гуманітарним організаціям терміново потрібні додаткові ресурси, наголосила Ліз Гранде. - Якщо ми не отримаємо фінансової підтримки, ми просто не зможемо надати допомогу тим, хто гостро її потребує. Мирні жителі Таль-Афара вже і так настраждалися. Їм терміново потрібна допомога".

Читайте також: Армія Іраку пішла в наступ на місто Таль-Афар

Напередодні армія Іраку розпочала наступальну операцію на останнє велике місто в країні Таль-Афар, зайняте бойовиками угруповання "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-