Теракт у Барселоні: іспанська влада назвала водія фургона

Теракт у Барселоні: іспанська влада назвала водія фургона

Укрінформ
Слідчі вважають, що 22-річний марокканець Юнес Абуякуб, якого розшукує поліція, був водієм фургона, який в минулий четвер в'їхав у натовп в Барселоні, вбивши 13 людей.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чиновника уряду Каталонії.

"Іспанська поліція вже кілька днів розшукує Абуякуба - єдиного з 12 підозрюваних, який все ще знаходиться на волі", - йдеться у повідомленні.

Втім, як зазначається, місцева влада все ж не цілком впевнена у тому, що саме він був за кермом фургона.

На запитання про те, чи був Абуякуб водієм фургона, Джоакім Форн, який керує внутрішніми справами в регіональному уряді Каталонії, заявив: "Це один із напрямків розслідування. І він головний. Все вказує на це. Сьогодні ми надамо докази і пояснимо чому ми дійшли такого висновку".

Читайте також: Теракти в Іспанії: поліція виявила в Альканарі 120 газових каністр для атак

Він також додав, що правоохоронці вночі провели додаткові рейди на будинки в місті Ріполь, де проживало багато підозрюваних.

Як вважається, інші терористи, які були частиною мережі з 12 чоловік, були арештовані, вбиті поліцією або загинули в результаті вибуху в будинку в Каталонії за день до наїзду в четвер.

Раніше у поліції Іспанії висловили сумнів у загибелі водія фургона, який здійснив атаку на натовп пішоходів у Барселоні.

Як відомо, у четвер, 17 серпня, фургон скоїв наїзд на натовп людей у Барселоні на пішохідній вулиці Рамблас.

Друга атака сталася в каталонському місті Камбрільс, де близько першої години ночі фургон спробував заїхати на пішохідну зону на набережній, проте перекинувся, і ймовірні терористи були вбиті поліцією.

Внаслідок атак у цілому загинуло 14 осіб та понад 100 людей постраждали.

Фото: Albert Llop/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-