Кількість жертв повеней в країнах Південної Азії досягла 700 осіб

Кількість жертв повеней в країнах Південної Азії досягла 700 осіб

Укрінформ
Жертвами викликаних мусонними дощами повеней і зсувів в Індії, Бангладеш і Непалі стали щонайменше 700 осіб, більше мільйона людей вимушені були покинути свої будинки.

Про це повідомляє Daily Mail.

Як зазначається, тільки за минулу ніч надійшла інформація про загибель 100 людей в Індії і Бангладеш після чергової повені.

За словами представника управління по боротьбі зі стихійними лихами в штаті Біхар на сході Індії Аніруда Кумара, 53 тіла було виявлено, коли в деяких районах рівень води почав спадати. «Загальна кількість загиблих становить 205 осіб», - сказав він.

Зараз в тимчасових притулках знайшли притулок приблизно 400 тис. жителів штату Біхар і більше 450 тис. жителів штату Ассам.

Читайте також: У Південній Азії негода вбила 175 людей, зруйновані мости і дороги

У штаті Уттар-Прадеш повідомлялося про 69 випадків загибелі людей від повені, тут постраждали два мільйони жителів. Майже половина з 75 районів штату постраждала від удару стихії, і влада просить військових про допомогу в евакуації людей із принаймні двох з них.

У Непалі кількість жертв стихії досягла 135 осіб, ще 30 осіб вважаються зниклими безвісти.

Всього стихійне лихо зачепило до 20% з 28-мільйонного населення Непалу. Згідно з оцінками ООН, йдеться про найсильніші повені в Непалі за останні 10 років.

У Бангладеш загинуло щонайменше 115 осіб і близько 5,7 мільйонів людей постраждали від повеней.

Стихія також завдала збитків автомобільним трасам і залізничній інфраструктурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-