У Південній Азії негода вбила 175 людей, зруйновані мости і дороги

У Південній Азії негода вбила 175 людей, зруйновані мости і дороги

Укрінформ
У країнах Південної Азії щонайменше 175 людей загинули через мусонні дощі та їх наслідки. Десятки людей вважаються зниклими безвісти, сотні тисяч були змушені залишити свої помешкання.

Про це повідомляє DW.

"Як повідомили представники відповідних державних органів у понеділок, 14 серпня, негода, що триває вже три дні, забрала життя щонайменше 80-ти людей в Непалі, 73-ох - на півночі та сході Індії та 22-ох - у Бангладеш", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ЗМІ, в Індії щонайменше 200 тисяч осіб були розміщені у тимчасових таборах, а у Непалі затоплено 48 тисяч будинків.

Читайте також: Повінь у Сьєрра-Леоне забрала життя понад 300 людей

У Бангладеш дощі та повені значно пошкодили інфраструктуру - зруйнувано мости та дороги, затоплені залізничні шляхи, що з'єднують п'ять північних районів країни із столицею Даккою. До пошукових та рятувальних робіт залучено близько 8 тисяч поліцейських і солдатів. Утім, деякі віддалені райони, що постраждали від негоди, залишаються недоступними для рятувальників. Працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста стверджують, що через порушені комунікації важко оцінити реальні масштаби катастрофи. В організації попередили, що відсутність питної води та їжі може спричинити гуманітарну кризу у бідних районах країни.

Сезон дощів у Південній Азії триває з червня по вересень і щороку забирає десятки життів. У Індії, населення якої становить 1,3 мільярда людей, цього року від повеней постраждали близько п'яти мільйонів осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-