У Британії шукають шляхи запобігання атакам із використанням орендованих авто

У Британії шукають шляхи запобігання атакам із використанням орендованих авто

Укрінформ
У Великій Британії вивчають способи перешкоджання "використанню транспортних засобів, узятих в оренду з метою злочинних дій" на тлі нещодавніх атак в Іспанії, що призвели до загибелі 14 людей.

Про це повідомляє Reuters.

"Погроза з боку тероризму змінюється, і наша реакція має бути відповідною. Ось чому ми переглядаємо нашу стратегію і спроможності для боротьби з тероризмом, а також вкладаємо додаткові ресурси в боротьбу з тероризмом", - сказав представник британського уряду.

За його словами, поліція також співпрацює з департаментом транспорту у питання оренди транспортних засобів.

"Департамент транспорту також співпрацює з поліцією та індустрією прокату автомобілів, щоб дізнатися, що ще можна зробити для запобігання використанню транспортних засобів, узятих в оренду зі злочинною метою. Це включає вивчення того, що ще може зробити компанія, яка надає авто в оренду, перш ніж здати автомобіль в оренду", - додали в уряді.

Як зазначає агентство, раніше Британія збільшила кількість бар'єрів на мостах і в деяких місцях у центрах міста задля запобігання можливим атакам.

Читайте також: Британський парламент перегляне рішення про зупинення Біг-Бена

У четвер, 17 серпня, фургон скоїв наїзд на натовп людей у Барселоні на пішохідній вулиці Рамблас.

Друга атака сталася в каталонському місті Камбрільс, де близько першої години ночі фургон спробував заїхати у пішохідну зону на набережній, проте перекинувся, і ймовірні терористи були вбиті поліцією.

Внаслідок атак у цілому загинуло 14 осіб, близько сотні людей постраждали. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-