ВМС США оголосили про покарання екіпажу есмінця, що зіткнувся з торгівельним судном

ВМС США оголосили про покарання екіпажу есмінця, що зіткнувся з торгівельним судном

Відео
Укрінформ
Командира та двох старших офіцерів американського есмінця USS Fitzgerald, при зіткненні якого з філіппінським контейнеровозом загинули семеро моряків, відсторонять від служби на кораблі.

Про це заявив представник Військово-морських сил США адмірал Вільям Моран на прес-конференції в Пентагоні, повідомляє DW.

За словами Морана, ще дев'ять моряків, включаючи тих, хто ніс вахту в момент зіткнення, понесуть дисциплінарне покарання.

"Члени екіпажу здійснили серйозні помилки", - пояснив адмірал Моран.

Зокрема, за його словами, військовослужбовці, які несли вахту, "втратили контроль над ситуацією" і не змогли вчасно вжити заходів для запобігання трагедії. Водночас розслідування причин інциденту триває, зазначив представник американських ВМС.

Читайте також: США ввели в дію новітній ракетний есмінець "Джон Фінн"

Нагадаємо, 17 червня есмінець USS Fitzgerald зіткнувся з філіппінським контейнерним судном за 100 кілометрів на північний захід від військової бази США Йокосука, що знаходиться на території Японії. Американський військовий корабель отримав пошкодження правого борту, в результаті чого на судно проникла вода. У пошкоджених під час зіткнення відсіках есмінця були виявлені тіла семи моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-