У Канаді повідомили про

У Канаді повідомили про "безпрецедентну" кількість нелегальних мігрантів зі США

Укрінформ
Протягом літніх місяців кордон між США та Канадою незаконно перетнуло більше 7000 осіб, що в рази більше, ніж у попередні роки.

Про це розповів речник Канадської королівської кінної поліції Клод Кастонгай, передає кореспондент Укрінформу.

«Така кількість незаконних мігрантів – безпрецедентна. Ми патрулюємо кордон цілодобово кожного дня і ще ніколи не бачили такої кількості перетинів поза офіційними пунктами пропуску», - сказав Кастонгай.

За його словами, особливо стрімко кількість незаконних мігрантів почала зростати цього місяця. Так, за останні два тижні більше 3800 шукачів притулку незаконно перейшли у Канаду зі США.

Водночас, у поліції запевняють у відсутності серйозних загроз населенню Канади у зв’язку зі зростанням кількості незаконних мігрантів. «Наші офіцери мусять перевіряти кожну особу, аби упевнитися, що вона не несе загрозу населенню Канади. Можемо запевнити, що їх єдиним протиправним вчинком є незаконний перетин кордон», - наголосив речник.

Незважаючи на те, що федеральний уряд Канади вже виділив додаткові ресурси, черга із шукачів притулку лише зростає і наразі більше 3 тис осіб очікують на розгляд своєї заявки в тимчасових таборах, розбитих поблизу кордону.

Читайте також: В Іспанії за добу врятували 600 мігрантів

Більшість незаконних мігрантів мають громадянство Гаїті та перебували на території США легально, однак до Канади вони потрапляють в обхід офіційних пунктів пропуску. Своїм пунктом призначення багато з них обирає Монреаль через місцеву гаїтянську громаду, яка є найбільшою у Канаді.

Експерти пов’язують стрімке зростання кількості гаїтянців-прохачів притулку із тим, що у травні Дональд Трамп попередив про можливість скасування захищеного статусу гаїтянців, які прибули до США як біженці після руйнівного землетрусу 2010 року. Таким чином, близько 60 тис осіб можуть бути депортовані із Штатів на початку наступного року. Аби уникнути цього, вони намагаються отримати статус біженців у Канаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-