Міністр оборони Польщі: Тільки сила може зупинити агресію РФ

Міністр оборони Польщі: Тільки сила може зупинити агресію РФ

Укрінформ
Міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич заявив, що нинішня загроза з боку Росії вимагає рішучої відповіді.

Про це він сказав в інтерв'ю Польському радіо з нагоди Дня Війська Польського.

«Тільки рішучість і сила може зупинити посилення російської агресії», - сказав він, додавши, що тому прийняті на саміті НАТО у Варшаві рішення про зміцнення східного флангу Альянсу були дуже важливими.

Глава оборонного відомства Польщі підкреслив, що напруженість у регіоні зростає з моменту вторгнення Росії в Грузію в 2008 році. За його словами, світ усе більше переконується в тому, що «Москва не поважає норми міжнародного права і, як правило, застосовує силу для поділу територій».

Читайте також: У Польщі відреагували на російські "Іскандери" у Калінінграді

Також міністр оборони Польщі прокоментував рішення про участь польських військ у боротьбі з «Ісламською державою» на південному фланзі. За його словами, це було необхідно.

Мацєревич зазначив, що якби не для стабільності польської нації, в контексті розуміння того, що Польщі потрібно збільшити чисельність армії, і що союз із США лежить в державних інтересах Варшави, то гарантії безпеки, якими є війська НАТО і США, у Польщі не було б.

«Хочу нагадати, що ще у травні 2016 року військ НАТО у Польщі могло не бути – проти цього протестувала одна з європейських держав (Німеччина – ред.). Солдати мали бути в Литві, Латвії, Естонії та Румунії, але не у Польщі», - сказав Мацєревич. Так, у результаті, не сталося, зазначає Польське радіо.

Фото: PAP/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-