Трамп знову звинуватив

Трамп знову звинуватив "обидві сторони" у насильстві в Шарлоттсвіллі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп 15 серпня вкотре звинуватив "обидві сторони" в насильстві, що спалахнуло наприкінці минулого тижня в місті Шарлоттсвіллі в штаті Вірджинія.

Про це повідомляє Радіо Свобода

"Ви з одного боку мали групу, що була дуже поганою, і ви мали групу з іншого боку, що була дуже, дуже насильницькою", – заявив Трамп журналістам у Нью-Йорку.

Кадри сутичок між двома групами у Шарлоттсвіллі показують, що люди з обох сторін були озброєні бейсбольними бітами і щитами та обмінювалися ударами. Антифашистські протестувальники заявили, що планують зірвати мітинг ультраправих. "Вони прийшли один проти одного, і це було хибним, і це було жахливо", – вказав Трамп.

За день до цих заяв, 14 серпня президент США засудив прояви расизму і заявив, що всі винні в сутичках місті у Шарлоттсвіллі будуть притягнуті до відповідальності. "Правосуддя здійсниться", – заявив Трамп, виступаючи зі спеціальною заявою в Білому домі у понеділок. І додав: "Расизм – це зло".

Читайте також: Трамп засудив расизм після подій у Шарлотсвіллі

14 серпня суд відмовив у заставі чоловікові, взятому під арешт після наїзду автомобілем на демонстрантів у місті Шарлоттсвіллі, штат Вірджинія, внаслідок чого загинула 32-річна жінка і поранені ще 19 людей.

Таким чином, 20-річний Джеймз Алекс Філдз залишається під арештом. Але, коли у нього з’явиться адвокат, то рішення про арешт може бути оскарженим.

Наразі арештований не має захисника через можливий конфлікт інтересів у юристів – унаслідок його наїзду серед потерпілих є родич одного з членів управління призначених адвокатів.

Радник президента США з питань національної безпеки Герберт Раймонд Макмастер заявив, що ця подія "відповідає визначенню тероризму".

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-