Трамп засудив расизм після подій у Шарлотсвіллі

Трамп засудив расизм після подій у Шарлотсвіллі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп виступив із засудженням расизму після сутичок у місті Шарлотсвіллі у штаті Вірджинія на вихідних.

Про це передає "Радіо Свобода".

«Расизм – це зло, а ті, хто вдається до насильства в його ім’я, – злочинці і головорізи», – заявив він.

За словами Трампа, «Ку-клукс-клан», неонацисти і білі расисти «несумісні з усім, що дороге нам як американцям».

Читайте також: Мер Шарлоттсвілля поклав на Трампа відповідальність за заворушення

Після самих сутичок, що сталися в суботу, президент уже засуджував насильство, але тоді він не засудив екстремістських поглядів, що спричинили його, і це викликало різку критику на адресу Трампа.

Зокрема, раніше в понеділок із бізнес-ради при Білому домі на знак протесту проти такої позиції президента публічно вийшов керівник американської фармацевтичної фірми Merck Кеннет Фрейзієр, афроамериканець, заявивши, що мусить висловити свої позицію проти нетерпимості й екстремізму і що керівники США «повинні поважати наші засадничі цінності, чітко відкидаючи вияви ненависті, нетерпимості і расової зверхності, що суперечать американському ідеалові, за яким усі люди створені рівними».

Читайте також: Трамп перервав свою відпустку і повертається у Вашингтон

Нагадаємо: в понеділок суд у США відхилив можливість застави для чоловіка, взятого під арешт після наїзду автом на демонстрантів проти расизму у Шарлотсвіллі, внаслідок чого загинула учасниця акції протесту проти демонстрації расистів і ще 19 людей були поранені.

20-річному Джеймзові Алексу Філдзові висунули звинувачення у свідомому вбивстві, трьох випадках зловмисного заподіяння тілесних ушкоджень і втечі з місця транспортної пригоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-