Мер Шарлоттсвілля поклав на Трампа відповідальність за заворушення

Мер Шарлоттсвілля поклав на Трампа відповідальність за заворушення

Укрінформ
Мер американського Шарлоттсвілля, де сталися сутички між націоналістами і їх противниками, поклав відповідальність за заворушення в місті на президента Дональда Трампа.

Про це Майк Сайнер заявив в неділю, 13 серпня, пише DW.

"Як свідчить стара приказка, якщо ти танцюєш з дияволом, то змінюється не диявол, а ти", - заявив член Демократичної партії Майк Сайнер, закликавши Трампа "подивитися в дзеркало". За словами мера, загравання Трампа з націоналістами під час виборчої кампанії сприяли зростанню радикальних настроїв у країні.

Раніше багато американських політиків розкритикували Трампа за те, що той відмовився чітко засудити ультраправих і націоналістів, замість цього заявивши лише про "насильство з багатьох сторін". Сенатор Марко Рубіо підкреслив, що "важливо, щоб президент назвав ці події тим, чим вони є насправді: терористичною атакою білих расистів".

Донька і радник Трампа Іванка, у свою чергу, засудила ультраправих, написав у Twitter, що "в американському суспільстві немає місця расизму, теорії про перевагу білої раси і неонацистам".

Пізніше Білий дім випустив спеціальну заяву, в якій говорилося, що Трамп, засуджуючи насильство, мав на увазі в тому числі і "білих націоналістів", а також інші радикальні угруповання.

Читайте також: Директор ЦРУ каже, що неминучої загрози ядерної війни з КНДР немає

Влада штату Вірджинія напередодні ввела в місті режим надзвичайного стану після того, як сотні націоналістів влаштували акцію протесту проти планів міста демонтувати пам'ятник генералу конфедератів Роберту Едварду. Протест підтримали, зокрема, расистське угруповання "Ку-клукс-клан" і правоекстремістський рух "Альтернативні праві".

Незабаром демонстрація переросла в запеклі сутички ультраправих і націоналістів з їх противниками. Всього в ході подій в Шарлоттсвіллі загинули три людини, десятки постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-