США не споглядатимуть мовчки за перетворенням Венесуели на диктатуру - Пенс

США не споглядатимуть мовчки за перетворенням Венесуели на диктатуру - Пенс

Укрінформ
Віце-президент США Майк Пенс заявив, що Сполучені Штати Америки вдадуться до всіх своїх можливостей, щоб відновити демократію у Венесуелі.

Про це інформує "Радіо Свобода".

"Президент США Дональд Трамп дав чітко знати, що ми не будемо лише споглядати, коли Венесуела скочується в диктатуру", – сказав він на прес-конференції, перебуваючи в сусідній Колумбії.

Пенс наголосив, що колапс венесуельської держави «загрожує безпеці і розквітові цілої півкулі і народу Сполучених Штатів».

Читайте також: Трамп пригрозив Венесуелі військовою операцією

Зі схожими заявами віце-президент США вже виступав у неділю, коли прибув до Колумбії. Тоді президент Колумбії Хуан Мануель Сантос заявив на спільній прес-конференції після зустрічі двох керівників, що заявив Пенсу, що США не мають навіть думати про воєнну акцію у Венесуелі.

Читайте також: США ввели нові санкції проти венесуельських чиновників

Саме тема Венесуели, як очікують, буде головною і в перебігу подальших частин візиту Майка Пенса – до Аргентини, Чилі і Панами, сказав журналістам чільний посадовець адміністрації США. За словами цього неназваного посадовця, «всі ці країни засвідчили рішучу підтримку демократії і відкинули диктатуру режиму» президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Нагадаємо: з початку квітня 2017 року у Венесуелі тривають акції протесту проти дій уряду, очолюваного президентом Ніколасом Мадуро. За цей час було вбито понад 120 осіб, постраждали тисячі учасників мітингів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-