Вибори у Німеччині: німці зможуть голосувати поштою

Вибори у Німеччині: німці зможуть голосувати поштою

Укрінформ
З понеділка в Німеччині можна поштою проголосувати на виборах депутатів бундестагу.

Про це пише видання Focus.

«У ряді районних управлінь (Берліна) громадяни скористалися в понеділок можливістю заочного голосування, щоб затребувати документи, а також і прямо на місці поставити хрестики на двох виборчих бюлетенях», - йдеться в публікації.

Наголошується, що число тих, хто вважає за краще проголосувати поштою, росте від виборів до виборів. У столиці Берліні цього року таких, як очікується, буде порядку 600 тис. осіб, або близько 24% від майже 2,5 млн виборців. У 2013 році їх було 21,6%. Кинути лист можна прямо в скриньку або занести на спеціальні дільниці, такі відрито вже 19.

Читайте також: У Німеччині певні, що надійно захистили свої вибори від хакерів

Усього в Берліні 24 вересня буде відкрито 1779 виборчих дільниць.

Як повідомляв Укрінформ, у виборах беруть участь 42 партії, проте шанси здолати 5-відсотковий бар'єр мають лише 6. Згідно з останніми даними соціологічної служби Emnid якби вибори відбулися зараз, за соціал-демократів проголосували б 24% респондентів, за християнський блок (Хдс/хсс) – 38%. Ліві набрали б 10%, вільні демократи і Альтернатива для Німеччини – по 8%, Зелені – 7%. Вибори проводяться за змішаною системою, половина обирається за мажоритарними округами і половина – за партійними списками. У складі бундестагу 18 скликання таких було по 299 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-