Яєчний скандал: заражені фіпронілом яйця виявили і в Австрії

Яєчний скандал: заражені фіпронілом яйця виявили і в Австрії

Укрінформ
Деякі імпортовані до Австрії яєчні продукти були заражені потенційно шкідливим інсектицидом фіпронілом.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційного представника Міністерства охорони здоров’я Австрії Ульріха Герцога.

"Три чверті результатів тесту негативні," – заявив Герцог, додавши, що "чверть, однак, показала позитивний результат під час початкового розслідування".

Як повідомляється, було проведено аналіз 80 зразків з різних регіонів Австрії. У восьми з них було виявлено фіпроніл, засіб для виведення кліщів та бліх у тварин. Це попередні результати аналізу, остаточні очікуються пізніше у понеділок.

За словами Герцога, негайної загрози для здоров’я людей немає. Однак деякі національні регулятори в Європі висловили занепокоєння тим, що багато забруднених яєць потрапили в харчовий ланцюг, головним чином через перероблені продукти, такі як печиво та тістечка.

Читайте також: Заражені яйця потрапили вже в 17 країн

Як відомо, 15 країн Європейського Союзу, а також Китай і Швейцарія повідомили про те, що їм постачали заражені фіпронілом яйця.

Кілька виробників у Нідерландах і Бельгії перебувають під слідством після того, як було виявлено, що вироблені ними яйця були оброблені продуктом, що містить пестицид фіпроніл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-