Благодійні організації припиняють рятувальні операції біля Лівії через обстріли

Благодійні організації припиняють рятувальні операції біля Лівії через обстріли

Укрінформ
Ще дві благодійні неурядові організації - Save the Children та Sea Eye - заявили про припинення рятувальних операцій у Середземному морі через загрозу життю співробітників.

Про це повідомляє DW.

"У неділю, 13 серпня, екіпажі цих організацій потрапили під обстріл з боку лівійської берегової охорони", - йдеться у повідомленні.

У суботу з тих же причин припинила свою діяльність біля берегів Лівії організація "Лікарі без кордонів". З човнів лівійської берегової охорони пролунало кілька пострілів. 

За повідомленням представника берегової охорони Лівії, вони хотіли б зберегти "контроль над рятувальними операціями". "У принципі, ми не проти присутності гуманітарних організацій, але ми очікуємо від них тіснішої співпраці з урядом Лівії", - сказав речник.

Читайте також: "Лікарі без кордонів" припиняють рятувати мігрантів у Середземному морі

Гуманітарні організації відіграють дедалі важливішу роль у порятунку біженців у Середземному морі. Цього року майже третина усіх рятувальних операцій біля берегів Лівії була здійснена саме неурядовими організаціями. Через Лівію пролягає найбільш "популярний" маршрут мігрантів, що намагаються Середземним морем потрапити до країн ЄС. Тисячі помирають на цьому шляху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-