Спецпрокурор США допитає колишнього голову апарату Трампа - NYT

Спецпрокурор США допитає колишнього голову апарату Трампа - NYT

Укрінформ
Спецпрокурор США Роберт Мюллер, що розслідує можливе втручання Росії в американські президентські вибори, збирається допитати низку високопоставлених співробітників адміністрації президента Трампа - як нині працюючих, так і тих хто вже втратили посади. У їх числі і колишній глава апарату Білого дому Райнс Прібус.

Про це в суботу, 12 серпня, повідомляє газета The New York Times, пише DW.

Як пише NYT, Мюллер ще не визначив дати цих бесід, однак, судячи з усього, його розслідування за останні тижні стало просуватися більш інтенсивно.

У червні стало відомо, що спецпрокурор вивчає ділові операції Трампа, його зятя Джареда Кушнера, екс-радника президента з нацбезпеки Майкла Флінна, Пола Манафорта, кілька місяців очолював передвиборний штаб республіканця, а також Картера Пейджа, який відповідав за консультації з зовнішньополітичних питань у ході передвиборної кампанії мільярдера в 2016 році.

Розслідуванням можливих зв'язків виборчого штабу Трампа з представниками Росії, а також ймовірного втручання Росії у вибори займаються спеціальний комітет Конгресу США, Федеральне бюро розслідувань, а також спецпрокурор по Росії Роберт Мюллер. Американські спецслужби впевнені, що російська влада стоїть за хакерськими атаками на сайти Демократичної партії та передвиборної команди кандидата від цієї партії Хілларі Клінтон з метою вплинути на результат виборів президента США. Трамп багаторазово відкидав звинувачення в тому, що між його людьми і представниками РФ були якісь домовленості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-