США призупинили військову допомогу для Молдови

США призупинили військову допомогу для Молдови

Укрінформ
Сполучені Штати Америки тимчасово призупинили надання Молдові військової техніки та обладнання через не прийняття участі молдавських військовослужбовців у міжнародних навчаннях.

Інформацію про це підтвердив надзвичайний і повноважний посол США в Кишиневі Джеймс Петтіт під час відвідування військово-тренувальної бази в селі Бульбоака, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Не йдеться про припинення фінансової допомоги з боку США. Ми взяли паузу в процесі надання обладнання для модернізації армії. На жаль, наскільки мені відомо, цього року Національна армія не брала участі у міжнародних навчаннях. Ми знаходимося в постійному діалозі з владою Республіки Молдова, і сподіваюся, що в майбутньому молдавські військовослужбовці братимуть участь у таких навчаннях», - зазначив дипломат.

Читайте також: Росія готує військові навчання в Придністров'ї потай від Молдови

Водночас Петтіт підкреслив, що «участь у міжнародних навчаннях є складовою вдосконалення бойових навичок представників Національної армії Молдови».

Раніше президент Молдови Ігор Додон заборонив представникам Національної армії брати участь у міжнародних військових навчаннях за межами країни.

Екс-міністр оборони Молдови Анатол Шалару, в свою чергу, заявив, що «через позицію президента США припиняють фінансування проектів з модернізації Національної армії».

Нині за фінансової допомоги США здійснюється модернізація інфраструктури військово-тренувальної бази в селі Бульбоака, де молдавських миротворців готують до участі в миротворчих операціях у різних країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-