ООН: Мешканці західних районів Мосула не скоро зможуть повернутися одому

ООН: Мешканці західних районів Мосула не скоро зможуть повернутися одому

Укрінформ
Західний Мосул знаходиться в руїнах після багатомісячної битви зі звільнення міста від ІДІЛ, а це означає, що чверть мільйона місцевих жителів не зможуть повернутися у свої домівки найближчим часом.

Про це заявила Координатор гуманітарної допомоги ООН в Іраку Ліз Гранде, повідомляє Центр новин ООН.

«Більшість жителів східного Мосула повернулися у свої домівки, за винятком 20 тисяч людей. Там знову відкриваються школи та магазини. Проблем багато, але місто відновлюється. У західному Мосулі 15 житлових кварталів зрівняли з землею, а 230 тисяч місцевих жителів залишилися без даху над головою», - сказала Гранде.

Читайте також: Під час атаки на посольство Іраку в Кабулі загинули двоє людей

Раніше повідомлялося про те, що в західному Мосулі зруйновані об'єкти інфраструктури, включаючи мости, школи та медичні заклади.

Ліз Гранде також наголосила, що співробітники ООН готові надати допомогу цивільному населенню, яке покидає підконтрольні ІДІЛ райони, зокрема Талафар та інші населені пункти. Найближчим часом там можуть початися бойові дії з витіснення екстремістів. За її словами, в цих районах будуть розгорнуті табори для прийому евакуйованих, як це було в Мосулі.

Читайте також: Після звільнення у Мосул повертаються сотні тисяч мешканців

Раніше спеціальний представник генерального секретаря ООН в Іраку Ян Кубіш заявив, що для остаточної і безповоротної перемоги над бойовиками ІДІЛ та іншими терористичними угрупованнями в Іраку необхідно домагатися примирення громад, правосуддя та правопорядку на всій території країни.

Як відомо, 10 липня прем'єр-міністр Іраку Хайдар аль-Абаді офіційно оголосив перемогу над екстремістським угрупованням «Ісламська держава» в Мосулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-