Країни ЄС почали процес повернення мігрантів до Греції

Країни ЄС почали процес повернення мігрантів до Греції

Укрінформ
Країни-члени Євросоюзу почали процес повернення до Греції мігрантів, які впродовж останніх п'яти місяців прибули до ЄС через грецьку територію.

Про це у вівторок повідомила у Брюсселі речниця Єврокомісії Туве Ернст, інформує Deutsche Welle з посиланням на AP.

Згідно з правилами, мігранти повинні подавати заяви на отримання притулку у тій країні, через яку вони в'їхали на територію ЄС. Грецькі відомства, відповідальні за прийом таких документів, заявили про запити з інших країн щодо повернення понад 400 мігрантів.

Речниця Єврокомісії наголосила, що Греція повинна запевнити, що країна має відповідні умови для прийому мігрантів, яких повертають.

Афіни, у свою чергу, заявили, що приймуть лише частину із заявлених до повернення мігрантів. "Йдеться про кілька десятків. Ми приймемо назад лише символічну кількість", - сказав міністр міграційної політики Греції Янніс Музалас. Він спростував повідомлення про те, що Греція готова прийняти тисячі мігрантів з Німеччини.

Читайте також: У Туреччині затримали майже 1 тис. мігрантів-нелегалів

З початку року понад 11 тисяч мігрантів, яким було відмовлено в наданні притулку в Греції, повернулися на батьківщину. Їхнє повернення відбулося за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ). Здебільшого йдеться про вихідців з Албанії, Пакистану, Бангладеш, Афганістану та країн Магрибу. Кожен із них отримав від 500 до 1500 євро для початку нового життя на батьківщині.

З часу закриття так званого "балканського маршруту" потік мігрантів до Європи помітно скоротився. Більшість новоприбулих у 2017 році шукачів притулку потрапляли до Європи морем не через Грецію, а через Італію. У Греції ж на даний момент зареєстровано близько 62 тисяч шукачів притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-