У Берліні запустили поліцейський спецпідрозділ для “кризових завдань”

У Берліні запустили поліцейський спецпідрозділ для “кризових завдань”

Фото
Укрінформ
Нова ситуація з безпекою, нові загрози вимагають спеціально підготовлених поліцейських кадрів.

Про це говорив федеральний міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр у вівторок, 8 серпня, відвідуючи разом з президентом Федерального поліцейського управління Дітером Романном новостворене Федеральне поліцейське управління 11(спецназ) у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація з безпекою у Німеччині змінилася, ми тепер стикаємося з терактами", - заявив міністр і символічно прикрутив табличку Федерального поліцейського управління 11 до стіни.

Створення нового спецпідрозділу, на що пішов майже рік, він назвав важливим кроком, у тому числі і у напрямку поліпшення координації між силами безпеки. Недолік такий вже неодноразово призводив до сумних наслідків, коли поліція випускала з рук осіб, які згодом здійснювали теракти.

Окрім завдань всередині країни бійці цієї структури виконуватимуть також завдання за кордоном, у тому числі з охорони дипустанов ФРН, функції «повітряних поліцейських» (гарантування безпеки під час польотів цивільної авиции), сприяня подоланню наслідків стихійних лих та інші. Де Мезьєр підкреслив, що привілей працювати в столиці накладає і особливу відповідальність, а завдання на порядку - також особливі.

Зі своїми підопічними, які вирішуватимуть комплексні завдання, гостей і журналістів познайомив президент нового підрозділу Олаф Лінднер. "Ми інвестуємо у безпеку нашої країни", - сказав він, додавши, що вже плануються спільні навчання з партнерами в Європі. Сам підрозділ, який складається з бійців спецназу GSG 9, федеральної поліції, офіційно заступив на службу 1 серпня.

Романн також підкреслив важливість створення нового спецназу для безпеки загалом у країні та готовності поліції вирішувати кризові завдання. Він відзначив, що терористи застосовують все більш нові методи та технології скоєння своїх злочинів, що вимагає і нових навичок у поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-