У Німеччині прогнозують приплив мігрантів

У Німеччині прогнозують приплив мігрантів

Доповідь
Укрінформ
Кількість нелегальних мігрантів до Німеччини після спаду, що спостерігався в останні місяці, знову зростатиме.

Про це пише видання Welt із посиланням на дані доповіді Спільного центру аналізу і стратегії нелегальної міграції (GASIM).

«Служби безпеки виходять з того, що кількість шукачів притулку в Німеччині найближчими місяцями збільшиться. Деякі показники дають підстави чекати зростання нелегальної міграції до Німеччини в другій половині року», - йдеться в статті.

Такий висновок робиться на підставі аналізу числа мігрантів, що прибувають до берегів Італії через Середземне море, політики відносно біженців скандінавських країн, а також даних поліцейського контролю за липень. Останній показав зростання числа випадків незаконного перетину кордону, в основному з боку Австрії, в період проведення саміту G20, коли був введений прикордонний контроль.

Читайте також: У Туреччині частина біженців отримує по $34 на місяць від Євросоюзу

Як наголошується, в порівнянні з 2015 роком значно скоротилася кількість злочинів у сфері незаконного людського трафіку/незаконної міграції, проте цей показник як і раніше значно перевищує середній рівень 2014 року.

За інформацією МВС Німеччини, фактичне число осіб, що шукають притулки, в першому півріччі склало близько 90 тисяч. Як і раніше більшість з них прибувають до країни балканським маршрутом. Водночас 24% всіх новоприбулих складали африканці.

За даними Федерального відомства у справах міграції і біженців (BAMF), в першому півріччі розглянуто 122 тисячі заявок про надання притулку. Це менше, ніж за такий же період минулого року, коли розглянули 130 тис. заявок. Великою проблемою все ще залишається ідентифікація. Дуже часто біженці стверджують, що не мають ніяких особистих документів. Як вважають чиновники, близько 6% прохачів притулку надають про себе сфальсифіковані дані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-