Екс-президент Бразилії вшосте постане перед судом за корупцію

Екс-президент Бразилії вшосте постане перед судом за корупцію

Укрінформ
Колишній президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва став обвинуваченим у шостій справі про корупцію. 

Про це повідомляє Reuters.

«Федеральний суддя наголосив у судовій постанові, що Лула постане перед судом через те, що він нібито отримав 1 млн реалів ($ 320 тис.) (хабара від будівельних фірм – ред.) через реставрацію заміського будинку в обмін на політичну прихильність від колишнього лідера», - йдеться у  повідомленні.

Як зазначається, розслідування фокусується на мільярдному хабарі, який виплатили деякі з найбільших підприємств Бразилії в обмін на вигідні контракти в державних компаніях.

Керівники будівельних фірм Odebrecht і OAS заявили після укладення угоди щодо визнання провини, що вони переробляли будинок, розташований на північ від Сан-Паулу. 

У свою чергу екс-президент заперечує провину. Його юристи не прокоментували інформацію щодо останньої судової справи, що стала шостою, у якій фігурантом є Луїс Інасіу Лула да Сілва.  

Читайте також: Екс-президент Бразилії сяде майже на 10 років за корупцію

Як відомо, наприкінці липня екс-президентові Бразилії Луїсу Інасіу Лулі да Сілві пред'явлено обвинувачення у спробі перешкоджання слідству у справі про розкрадання в нафтогазовій компанії Petrobras.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-