Reuters назвав реальні втрати російської армії в Сирії

Reuters назвав реальні втрати російської армії в Сирії

Укрінформ
За даними Міноборони РФ, за цей рік у Сирії загинули 10 російських військових, однак за підрахунками Reuters, втрати серед російських солдатів та приватних військових з початку цього року становлять як мінімум 40 людей.

Відповідні свідчення були отримані від сімей та друзів загиблих, а також від чиновників у тих місцях, де вони жили, інформує агентство.

"Число загиблих за сім місяців поточного року перевищує російські втрати в Сирії за попередні 15 місяців операції на підтримку сирійського режиму, які, за оцінкою агентства, коштували життя як мінімум 36 росіянам ", - йдеться у повідомленні.

Так, більшість не оголошених російською владою випадків загибелі росіян в Сирії, про які повідомляє Reuters, підтверджені більш ніж однією людиною, в тому числі тими, хто особисто знав загиблих, і місцевими чиновниками.

Зібрані дані, однак, можуть не відображати повної картини, оскільки командири підрозділів, які воюють у Сирії, наполягають на тому, щоб сім'ї загиблих мовчали, розповіли агентству на умовах анонімності родичі та друзі загиблих військовослужбовців та приватних військових фахівців.

Як зазначається, справжній рівень втрат у сирійському конфлікті є чутливим питанням для Росії, де позитивне висвітлення конфлікту особливо помітне в засобах масової інформації напередодні президентських виборів в наступному році.

Розбіжності з офіційними даними частково можна пояснити тим фактом, що Росія відкрито не визнає, що пліч-о-пліч з армією в Сирії воюють приватні військові фахівці, чия присутність у Сирії формально могла б потрапити під кримінальну статтю про найманство.

У свою чергу, Міністерство оборони Росії та офіційний Кремль не відповіли на запитання, що стосуються зібраних агентством даних.

Російський уряд раніше заперечував заниження втрат у Сирії, де Москва вступила в конфлікт майже два роки тому для підтримки президента Башара Асада, одного з найближчих союзників на Близькому Сході.

Серед 40 росіян, загиблих в Сирії у цьому році, був 21 приватний військовий фахівець і 17 солдатів. Статус ще двох осіб встановити не вдалося.

Читайте також: Сирійські курди призначили вибори до органів місцевого самоврядування

Графік з даними про втрати Росії в Сирії доступний за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-