Болгарія та Македонія підписали історичний Договір про дружбу і добросусідство

Болгарія та Македонія підписали історичний Договір про дружбу і добросусідство

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов і голова уряду Республіки Македонія Зоран Заев вперше за останні два десятиліття підписали Договір про дружбу, добросусідство і співробітництво.

Про це повідомили в прес-службі уряду Болгарії за підсумками зустрічі глав урядів двох країн у столиці Македонії Скоп'є, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Болгарія і Македонія, без допомоги посередників, прийшли до єдиної думки про те, що мир і добросусідство важливіше всього іншого. Не випадково люди кажуть: озираючись назад, можна перечепитися і впасти. Ми прийняли рішення дивитися і рухатися вперед, і я переконаний, що найближчим часом з'являться і перші практичні результати цього документа», - заявив прем'єр Болгарії Бойко Борисов.

Читайте також: У Болгарії ліквідують 33 політичні партії

Його македонська колега Зоран Заев, у свою чергу, назвав Договір історичним кроком назустріч один одному, підкресливши, що його підписання доводить, що «там, де присутня політична воля і бажання рухатися вперед, питання завжди будуть вирішуватися, навіть найскладніші».

Члени уряду Болгарії та Македонії підписали і Меморандум про співробітництво в енергетичній сфері. Після його підписання була утворена робоча група, яка вивчить питання з'єднання газотранспортних систем двох країн.

Фото: frontnews.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-