Британці готові побудувати фрегат для австралійського флоту

Британці готові побудувати фрегат для австралійського флоту

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон під час зустрічі із своїм австралійським колегою заявив, що, у разі перемоги його країни у тендері на будівництво фрегатів для Австралії, компанії Зеленого континенту отримають більшість робочих місць

Про це повідомляє news.com.

«Участь у тендері австралійського уряду бере британська компанія BAE Systems, яка … зможе запропонувати нові можливості в рамках ланцюга поставок цілій низці австралійських компаній», - сказав британський міністр у рамках першого в історії двох країн оборонного діалогу, що проходить у Сіднеї.

Наразі за перемогу у тендері австралійського уряду змагаються британська BAE Systems, італійська Fincantieri та іспанська Navantia.

Переможець буде оголошений в 2018 році, а всередині 2020-х років розпочнеться заміна старих фрегатів АНЗАК.

Очікується, що проект з будівництва реалізовуватиметься в австралійському штаті Аделаїда і сприятиме створенню 2000 робочих місць.

Міністр оборони Великобританії також повідомив, що найближчими тижнями країна оприлюднить нову стратегію фрегатного суднобудування, де особливу увагу буде приділено типу фрегатів 26, які Британія пропонує побудувати для Австралії.

За його словами, вже сьогодні дві австралійські компанії задіяні у виробництві фрегатів нового покоління у Великій Британії.

«Дві компанії вже отримали роботу, і я очікую, що десятки інших австралійських компаній будуть задіяні в цьому ланцюжку, незалежно від того, чи уряд Австралії вибирає для своїх фрегатів тип 26», - заявив посадовець.

Він також наголосив, що Великобританія сподівається на тісну співпрацю з Австралією у галузі розвідки та кібербезпеки.

Читайте також: Австралія і Франція підписали угоду про постачання неатомних субмарин

Міністр оборонної промисловості Австралії Крістофер Пайн відмовився коментувати, хто з трьох претендентів на будівництво дев'яти фрегатів для Австралії має перевагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-