Пентагон оприлюднив деталі щодо пуску ракети КНДР

Пентагон оприлюднив деталі щодо пуску ракети КНДР

Укрінформ
Міністерство оборони США підтвердило, що запуск Північною Кореєю ракети в п'ятницю був випробуванням міжконтинентальної балістичної моделі, яка подолала відстань близько 1000 км.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, поширеному в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністерство оборони США сьогодні близько 10:41 ранку (за Вашингтоном - ред) виявило та відстежило запуск однієї ракети з території Північної Кореї. Ми вважаємо, що це була міжконтинентальна балістична ракета", - зазначається в повідомленні.

Пуск відбувся в районі Мупйон-ні, що знаходиться в північно-західній частині КНДР. Ракета пролетіла над сухопутною територією КНДР та над морем близько 1000 км, після чого впала в Японське море.

Читайте також: Пентагон підтвердив новий запуск ракети КНДР

"Ми проводимо детальну роботу з нашими міжвідомчими партнерами", - зазначили в Пентагоні.

Північноамериканське командування повітряно-космічної оборони (NORAD) визначило, що нинішній запуск режимом КНДР не становив загрози для Північної Америки. Однак у Пентагоні наголосили, що залишаються відданими зобов'язанням щодо захисту союзників, в тому числі Республіки Корея і Японії на тлі ракетної загрози з боку КНДР.

"Ми й надалі готові захищати себе та наших союзників від будь-яких нападів або провокацій", - наголосили в міністерстві оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-