Придністровський конфлікт: МЗС Молдови викликало

Придністровський конфлікт: МЗС Молдови викликало "на килим" російського посла

Укрінформ
Республіка Молдова вважає за недоречну організацію на території Придністровського регіону односторонніх заходів, приурочених до 25-річчя початку миротворчої місії на Дністрі, за участі делегацій і артистів з РФ.

Про це заявили в Міністерстві закордонних справ і європейської інтеграції Молдови за підсумками зустрічі з послом Росії у Кишиневі Фарітом Мухаметшиним, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Посла Російської Федерації в Республіці Молдова Фаріта Мухаметшина було викликано до МЗС у зв'язку з планованими заходами, присвяченими 25-річчю початку миротворчої місії в Придністровському регіоні Республіки Молдова. Російському послу, зокрема, повторно було заявлено про те, що Молдова вважає недоречним проведення в односторонньому порядку таких заходів за участі артистів та делегацій з РФ, підкреслюючи, що ці дії можуть завдати шкоди молдавсько-російським відносинам", - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Додон хоче роздати нагороди російським військовим у Придністров’ї

У МЗС Молдови підкреслили також, що "Кишинів хотів би, щоб відносини між двома країнами залишалися дружніми і базувалися на взаємній повазі та довірі".

У цьому контексті Мухаметшину нагадали про неодноразові заяви молдавської влади про трансформацію діючої військової миротворчої місії на Дністрі, яка свої завдання виконала, в багатонаціональну цивільну місію з міжнародним мандатом.

У МЗС переконані, що "трансформація миротворчої місії сприятиме зміцненню довіри між двома берегами Дністра та створенню сприятливої атмосфери для політичного врегулювання Придністровського конфлікту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-