Тегеран обіцяє

Тегеран обіцяє "рішучу відповідь" на будь-яку ворожу дію США

Укрінформ
Іран розцінює новий законопроект Конгресу США проти Ірану, Росії і КНДР як явний ворожий акт, на який країна відповість рішуче.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Ірану з правових і міжнародних питань Аббас Аракчі, повідомляє державне інформагентство IRNA.

"Новий законопроект Конгресу США проти Ірану, Росії і КНДР - це явний ворожий акт всупереч інтересів ІРІ й Іран безумовно відповість на такі дії рішуче", - заявив він.

За словами Аракчі, у разі схвалення новий закон не запровадить нові санкції проти Ірану, але може вплинути на успішне здійснення ядерної угоди, відомої як Спільний всеосяжний план дій (СВПД).

Читайте також: Трамп попередив Іран про "великі проблеми" в разі недотримання ядерної угоди

"Цей законопроект суперечить рядам статей СВПД, в яких США зобов'язані здійснювати СВПД конструктивно й уникати будь-яких дій проти успішної реалізації ядерної угоди", - зазначив він.

Як відомо, у вівторок, 25 липня, Конгрес США проголосував за нові обмежувальні заходи проти Ірану, Росії й КНДР. Для набуття чинності санкцій законопроект має схвалити Сенат і підписати президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-