Лісові пожежі у Канаді: більше 20 тис. евакуйованих

Лісові пожежі у Канаді: більше 20 тис. евакуйованих

Укрінформ
Через лісові пожежі, що вирують у канадській провінції Британська Колумбія вже третій тиждень, досі не можуть повернутися додому більше 20 тис. осіб.

Про це розповів керівник Центру із реагування на надзвичайні ситуації Британської Колумбії Кріс Даффі, передає кореспондент Укрінформу.

Він додав, що вогонь продовжує нищити ліси, але вже становить меншу небезпеку для населених пунктів, що дозволило багатьом евакуйованим повернутися додому. Так, нині число вимушених переселенців у провінції становить 20.300 осіб, хоча ще минулої п’ятниці сягало 45 тис.

Читайте також: У Франції зайнялися ліси на Рив’єрі

За його словами, ситуація із евакуаціями залишається дуже мінливою, адже мешканців 40 населених пунктів попередили про необхідність бути готовими до негайного виїзду у випадку погіршення умов. При цьому він висловив сподівання, що вже цього тижня можливість повернутися додому отримають ще 10 тис. канадців.

Рятувальник додав, що наразі по всій провінції продовжують вирувати 154 лісові пожежі. Зважаючи на прогнози метеорологів, які не обіцяють злив щонайменше до кінця тижня, площа горіння може продовжувати зростати.

Читайте також: Лісові пожежі у Чорногорії: українська авіація скинула 376 тонн води

Нагадаємо: масштабні лісові пожежі палають у Британській Колумбії із початку липня. Більшість із них були викликані природними факторами, адже тривала засуха та спека зробили ліс дуже сухим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-