Корабель ВМС США обстріляв іранське судно, яке підійшло надто близько - ЗМІ

Корабель ВМС США обстріляв іранське судно, яке підійшло надто близько - ЗМІ

Укрінформ
Американський бойовий корабель USS Thunderbolt був вимушений відкрити попереджувальний вогонь у напрямку іранського судна у відкритому морі, яке наблизилось до нього на небезпечну відстань.

Про це повідомили у вівторок інформагентству Reuters джерела в адміністрації США. 

"Корабель ВМС США зробив попереджувальні постріли в напрямку іранського військового судна в північній частині Аравійської затоки у вівторок після того, як судно наблизилось до нього на відстань 150 ярдів (137 метрів)", - наводить видання слова американського чиновника.

При цьому уточнюється, що американський корабель USS Thunderbolt був вимушений відкрити вогонь після ігнорування іранським судном попереджень по радіо, а також зовнішніх звукових сигналів. Корабель ВМС США супроводжувався кількома суднами американської берегової охорони.

Читайте також: The Washington Post перевірила факти звинувачень Трампа щодо України

Джерело також зауважило, що, за попередніми оцінками, іранське судно належало так званому Корпусу стражів ісламської революції. 

При цьому підкреслюється, що випадки небезпечного зближення іранських кораблів з американськими є непоодинокими. Один із останніх стався в січні, коли великий протичовновий корабель ВМС США зробив три попереджувальних постріли в напрямку чотирьох іранських атакуючих катерів у районі Ормузької протоки. Іранські судна наближалися на високій швидкості й нехтували вимогами сповільнити свій рух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-