США назвали Іран провідним спонсором тероризму

США назвали Іран провідним спонсором тероризму

Укрінформ
У Держдепі США заявили, що Іран впродовж 2016 року залишався провідною державою-спонсором тероризму, і підтримувані Тегераном угруповання зберегли здатність становити загрозу

Як йдеться в новому звіті Держдепартаменту США про тероризм, такі угруповання продовжують загрожувати інтересам і союзникам Вашингтона, повідомляє "Радіо Свобода".

"Іранський "Корпус вартових ісламської революції", що є елітним військовим формуванням і основною опорою ісламського режиму в Ірані, а також партнери Тегерана відіграють роль у дестабілізації в перебігу збройних конфліктів в Іраку, Сирії і Ємені", - йдеться у звіті.

Читайте також: США розширили санкції проти Ірану

Документ також звинувачує шиїтський Іран у рекрутуванні бойовиків із усього регіону до пов’язаних із Тегераном шиїтських ополчень, що беруть участь у конфліктах у Сирії й Іраку.

Крім того, у звіті велику увагу приділено екстремістському угрупованню "Ісламська держава", яке звинувачують у численних нападах і актах насильства. Це сунітське угруповання і вісім його відомих відгалужень США називають найпотужнішою загрозою світовій безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-