США розширили санкції проти Ірану

США розширили санкції проти Ірану

Укрінформ
Держдеп США оголосив про нові санкції проти 18 юридичних та фізичних осіб в Ірані через підтримку Тегераном нестабільності в регіоні, а також порушення резолюції РБ ООН щодо заборони програм розробки балістичних ракет.

Про це йдеться в офіційній заяві зовнішньополітичного відомства США, оприлюдненій у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати Америки глибоко стурбовані злочинними діями Ірану на Близькому Сході, які підривають стабільність, безпеку та процвітання регіону. Іран продовжує підтримувати терористичні угруповання, такі як "Хізбалла", "Хамас" та "Палестинський ісламський джихад", які загрожують Ізраїлю, а також стабільності на Близькому Сході", - наголошується в документі.

Крім того, зазначається, що Іран "зберігає свою стійку підтримку режиму Асада", незважаючи на жорстокість, яку чинить диктатор проти свого народу. Тегеран також продовжує поставляти повстанцям Хуті в Ємені новітню зброю, що загрожує свободі судноплавства в Червоному морі, стабільності на кордоні з Саудівською Аравією та продовжує конфлікт у Ємені.

"Крім того, Іран продовжує випробування та розробку балістичних ракет всупереч Резолюції 2231 Ради Безпеки ООН", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві США.

Читайте також: Трамп пригрозив санкціями режиму в Венесуелі

Водночас, у Держдепі визнали, що виконання Іраном умов Спільного комплексного плану дій (так званої Іранської ядерної угоди) "позитивно сприятиме регіональному та міжнародному миру й безпеці". Натомість інші злочинні дії Ірану "знищують будь-які позитивні внески", які передбачала ця угода.

"У відповідь на триваючі загрози з боку Ірану, адміністрація США сьогодні оголошує про внесення до списку санкцій 18 юридичних та фізичних осіб, які підтримують іранську програму балістичних ракет та військові закупівлі Ірану або Іранського ісламського революційного гвардійського корпусу (ІРГК), а також іранські транснаціональні злочинні організації та пов'язаних із ними осіб", - зауважується в заяві.

Крім того, в Держдепі нагадали про незаконне утримування в Ірані громадян США та інших іноземців за сфабрикованими звинуваченнями, пов'язаними з національною безпекою, закликавши іранську влади звільнити їх. Іранський режим також серйозно порушує права людини в країні, що включає заборону на свободу віросповідання чи релігійних переконань, а також інших основних прав і свобод, підкреслили в Держдепартаменті США. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-