Український літак прибув до Чорногорії для допомоги у гасінні лісових пожеж

Український літак прибув до Чорногорії для допомоги у гасінні лісових пожеж

Фото
Укрінформ
У вівторок ввечері літак ДСНС України прибув до міста Тіват у Чорногорії для надання допомоги у гасінні масштабних лісових пожеж.  

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"О 21:50 18 липня пожежний літак Ан-32П Держслужби України з надзвичайних ситуацій прибув до міста Тіват для надання допомоги у гасінні масштабних лісових пожеж, що вирують на території країни. Робота авіації буде здійснюватися поблизу м. Тіват, що на півдні Чорногорії", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, з минулого тижня у регіоні не вщухають масштабні пожежі. Внаслідок тривалої спеки, сильних поривів вітру та відсутності дощів вогонь швидко поширюється, і є загроза розповсюдження його на будинки передмість.

Зважаючи на можливі ризики, урядом Чорногорії був направлений запит про допомогу і, відповідно до Угоди про співробітництво в галузі захисту від природних та інших катастроф між урядами України та Чорногорії, Прем'єр-міністром України було прийняте рішення щодо надання необхідної допомоги мешканцям Чорногорії.

Читайте також: Пожежі в Хорватії вдалося взяти під контроль - прем'єр

О 18:20 18 липня на виконання доручення Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, пожежний літак Ан-32П Держслужби України з надзвичайних ситуацій вилетів до Чорногорії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-