Вашингтон обіцяє повне сприяння новому керівництву ОБСЄ

Вашингтон обіцяє повне сприяння новому керівництву ОБСЄ

Укрінформ
США, будучи членом Організації з безпеки і співробітництва в Європі, вітає завершення процедури призначення керівників ключових структур ОБСЄ та обіцяє їм повну підтримку.

Про це в коментарі Укрінформу заявив директор з комунікацій місії США при ОБСЄ Джонатан Леллі.

«США будуть другом і партнером у роботі новопризначених лідерів ОБСЄ щодо виконання місії і мандатів Організації, імплементації колективних рішень і виконання країнами-членами їх відповідальності в прихильності принципам ОБСЄ та зобов'язаннями в її межах», - заявив Леллі.

Читайте також: В ОБСЄ прокоментували заяву Захарченка про створення "Малоросії"

Він зазначив, що США вітають призначення і вітають нове керівництво.

«Генеральний секретар і голови інституцій ОБСЄ є критичними фігурами для сили, ефективності та здатності відповідати на актуальні та невідкладні виклики», - відзначають в американській місії.

В МЗС України також зазначили, що заповнення вакансій керівництва ОБСЄ дозволить забезпечувати ефективність роботи Організації, зокрема у частині запобігання і врегулювання конфліктів.

Читайте також: Бойовики вкотре не пропустили ОБСЄ

Нагадаємо: у вівторок консенсусом всіх 57 держав-членів було схвалено призначення генсекретарем організації швейцарця Томаса Гремингера, керівником Бюро з питань демократії та прав людини (БДІПЛ) представниці Ісландії Солрун Гісладоттір, комісаром у справах національних меншин екс-генсекретаря ОБСЄ італійця Ламберто Заньера, головою офісу з питань свободи ЗМІ француза Арлема Дезіра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-