Прокуратура РФ вимагає для учасника мітингу три роки тюрми

Прокуратура РФ вимагає для учасника мітингу три роки тюрми

Укрінформ
Російський прокурор вимагає засудити до трьох років позбавлення волі Станіслава Зимовця, який брав участь в антикорупційній акції в центрі Москви 26 березня.

Про це повідомляє "Медиазона" із залу суду.

"Держобвинувачення попросило три роки колонії загального режиму для учасника акції 26 березня в центрі Москви Станіслава Зимовця, обвинуваченого в застосуванні насильства до омонівця", - йдеться в повідомленні.

За версією слідчих, під час акції 26 березня на Пушкінській площі Зимовець кинув шматок цегли в сторону омонівців, який влучив у спину підполковника Котенєва. Зимовця обвинувачують у небезпечному для життя і здоров'я насильстві по відношенню до представника влади.

Читайте також: Навальному можуть продовжити на рік випробувальний термін

Зимовець розповідав, що дійсно кинув цеглину на емоціях від того, що відбувається на акції, але сумнівається, що уличив у бійця ОМОНу. Потерпілий Котенєв в суді говорив, що прямо перед мітингом отримав синець на тренуванні в спортзалі, а кинута цегла насправді влучила у бронежилет.

У справі про напад на поліцейських 26 березня вже засуджені Олександр Шпаков і Юрій Кулій - вони отримали півтора і півроку колонії відповідно. Крім Станіслава Зимовця, рішення суду чекають Андрій Косих, Дмитро Крепкін і прихильник В'ячеслава Мальцева Олексій Політиков.

26 березня в центрі Москви на заклик опозиційного політика Олексія Навального відбулася неузгоджена акція проти корупції. Тоді було затримано більше однієї тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-