Трамп втрачає можливості скасувати Obamacare - CNN

Трамп втрачає можливості скасувати Obamacare - CNN

Укрінформ
Ініціатива заміни системи медичного страхування Obamacare у США, на якій наполягає нинішній глава Білого дому Дональд Трамп, втрачає шанси на прийняття в Конгресі після заяви ще двох сенаторів-республіканців про відмову підтримувати новий законопроект.

Про це повідомив в ніч проти вівторка американський центральний телеканал CNN.

"Через кілька годин після того, як Сенат був знову скликаний на сесію, лідер сенатської більшості Мітч Макконнелл у понеділок ввечері отримав шокуючу новину: ще двоє (сенаторів-республіканців – ред.) вийшли з його законопроекту щодо охорони здоров'я, що може приректи всі зусилля в ближчому майбутньому", - зазначає телеканал.

Читайте також: Палата представників прийняла план медстрахування Трампа

Одночасні заяви сенаторів Джері Морана та Майка Лі означають, що Макконнелл офіційно не має голосів, для того, щоб навіть розпочати дискусію по новому законодавству, яке має замінити Obamacare.

Раніше ще двоє сенаторів-республіканців - Сюзан Коллінз та Ренд Пол – оголосили, що не підтримають скасування діючої системи медичного страхування. Для затвердження нової ініціативи у сфері охорони здоров'я, на якій так наполягає президент Трамп, необхідна підтримка щонайменше 50 сенаторів із 52-х, які мають республіканці.

Читайте також: Маккейн почувається добре після операції – речник

До сьогодні Трамп навіть покладався на повернення до верхньої плати сенатора Маккейна після операції, однак після заяв Морана і Лі, перспективи прийняття нової ініціатив швидко тануть.

"Це свідчить про те, що навколо проекту закону залишається багато протиріч", - зауважує CNN.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-