Палата представників прийняла план медстрахування Трампа

Палата представників прийняла план медстрахування Трампа

Укрінформ
Палата представників США після довгих спроб у четвер прийняла з мінімальною перевагою новий законопроект щодо медичного страхування в країні, який замінить так званий Obamacare, проти якого так наполегливо виступав президент Трамп і його оточення. 

Голосування відбулося в четвер, передає власний кореспондент Укрінформу. 

"За" законопроект віддали свої голоси 217 законодавців, 213 проголосували "проти". Причому, новий документ не підтримали всі голосуючі демократи, а також республіканці-консерватори.

Це є суттєвим політичним "проривом" у політиці Дональда Трампа та його обіцянок покінчити з Obamacare, який забезпечує доступне медичне страхування для 20 млн бідного населення Сполучених Штатів. Якщо нова ініціатива буде підтримана в Сенаті, де її перспективи далеко не однозначні, система медстрахування в США зміниться багато в чому. 

У "виграші" опиняться люди з високим рівнем доходів – понад $200 тис. на рік, або сім'ї з прибутком $250 тис. на пару. Так, у новому законопроекті з них знімаються два додаткових нарахування – 0,9% в рамках компенсації за Obamacare та 3,8% доходу від інвестицій.

Люди з середнім достатком без хронічних захворювань зможуть дозволити собі більш дорогі види страхування, які покриваються державними субсидіями. Однак закон вводить обмеження для людей, які мають захворювання, що потребують довгого періоду лікування. Крім того, для повністю здорових молодих людей, які представляють середній клас, ціни на страхові послуги мають зменшитися. 

Водночас, від нового плану медстрахування постраждають, головним чином, бідні, літні люди, а також ті, хто мають вади здоров'я. Для них зникають пільги, які визначалися в Obamacare. Крім того, ціна медичних страховок підвищиться для державних службовців та відобразиться на лікарських закладах, особливо тих, що обслуговують здебільшого населення без високого рівня достатку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-