Іран стверджує, що засуджений за шпигунство американець — вчений з Прінстона

Іран стверджує, що засуджений за шпигунство американець — вчений з Прінстона

Укрінформ
Влада Ірану повідомила, що громадянином США, засудженим до 10 років ув’язнення за шпигунство, є Сію Ванг, 37-річний дослідник із Прінстонського університету.

За даними офіційного інформаційного агентства судів Ірану Mizanonline, Ванг, який народився в Китаї, був заарештований 8 серпня 2016 року, намагаючись виїхати з Ірану, повідомляє Радіо Свобода.

У повідомленні вказано, що цей чоловік був частиною "проекту інфільтрації" для збору "конфіденційних статей" для американських та британських організацій, включно із Прінстонським та Гарвардським університетами, Держдепартаментом США та Британським інститутом перських студій. За даними Mizanonline, засуджений американець "міг під час прихованого спостереження заархівувати 4500 сторінок державних документів".

Читайте також: В Ірані засудили за шпигунство громадянина США

Держдепартамент США заявив, що знає про долю Ванга. Американське зовнішньополітичне відомство закликало Іран негайно звільнити всіх громадян США чи інших іноземних країн, що утримуються там, як мовиться в заяві, за сфабрикованими звинуваченнями.

Як повідомляв Укрінформ, кілька людей з громадянством Ірану та США або інших західних країн були затримані в Ірані торік, і вони утримуються за гратами за звинуваченнями, які включають шпигунство та співпрацю з ворожими урядами. У січні головний прокурор Тегерана заявив, що у в'язницях столиці відбувають покарання понад 70 таких "шпигунів", йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-